8 csúcstechnológia, amivel a BASE egy új színvonalat képvisel a munkacipők világában

Napjainkban a munkacipők piacán a vásárlók egyre inkább olyan lábbeliket keresnek, amik több elvárásnak is megfelelnek egyszerre. Pusztán az, hogy teljesítik az iparági előírásokat ma már nem elégíti ki a vásárlók igényét. A modern dizájn, a kényelem, a megfelelő higiénia, a tartósság stb. ma már mind elfogadott követelmény a vevők részéről.

Ez a változás komoly kihívást jelent a gyártóknak, akik közül csak néhány tud helyt állni. Felértékelődnek azok a márkák, amelyek újításokkal képesek a megjelenő különböző igényeket egy termékben kielégíteni. Ilyen márka a Base Protection. A cég története során végig központi szerepet játszott a kutatás-fejlesztés. Ennek eredményeképpen több csúcstechnológia és szabadalom fűződik a nevéhez, amik lehetővé tették, hogy egy teljesen új minőségi színvonalat hozzon a munkacipők világába.

 

1. TPU-SKIN - a „fáradtsággátló” talp

Már 2005-ben megszületett első saját szabadalma, amit mind a piac, mind a szakemberek nagy elismeréssel fogadtak. Ez volt a TPU-SKIN technológia, afáradtsággátló” talp. Ennek használata olyanná teszi a járást a cipő viselője számára, mintha egy puha szőnyegen járna. 

 

 

2. Dry’n Air – a lábat frissen és szárazon tartó speciális rendszer

A Base 2008-ban szintén egy jelentős szabadalommal jelentkezett, a Dry’n Air technológiával, amely garantálja a cipő belsejében a levegő keringését. Ez megoldás frissen és szárazon tartja a lábat. Idővel ezt tovább fejlesztve létrehozták a Dry’n Air Plust, valamint a Dry'n Air Gel-t, aminél a sarokban nagy sűrűségű gél található. Ez segít elnyelni és eloszlatni a sarkot érő energiákat, csökkentve ezzel az ízületi stresszt.

 

 

3. SmellStop - a szagmentes bélés, ami a láb megfelelő higiéniájáért felelős

A magasfokú kényelem mellett különösen fontos célkitűzés a láb higiéniájának a megőrzése az egész napi munkavégzés során. Ezért alkották meg a SmellStop technológiát, ami egy olyan szagmentes bélés, amely megakadályozza, hogy a szagért felelős baktériumok és gombák bárhol megragadjanak a cipőben. Ez az állandó antibakteriális kezelés kitart a cipő egész élettartama során, és ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a láb egészséges maradjon.

 

 

4. I-daptive - az „okos” rendszer, ami biztosítja a kiemelkedő kényelmet a láb részére

Mint minden iparágban, így a munkacipők területén is roppant gyors a fejlődés, aminek a Base az egyik élharcosa. 2017-ben jelentette meg a forradalmian új technológiáját az új Kaptiv® cipőkhöz. Ennek lényege, hogy a cipő igazodik a lábához, és hihetetlen kényelmet nyújt viselőjének. 

Ezt a hatást többféleképpen éri el. Egyrészt stabilitást ad, és már kis oldalirányú rezgések esetén korrigálja a lábat, majd visszahozza az optimális helyzetbe. Másrészt megkönnyíti a járást, és alkalmazkodik a talaj érdes, egyenetlen felületéhez, ezzel nyújtva biztonságot a lábnak. 

 

 

5. SlimCap - a könnyű és fémmentes lábujjvédő (kapli), ami a lábujjak nagyobb kényelméhez járul hozzá

Szintén a magasfokú kényelmet szolgálja a SlimCamp technológia, a fém nélküli kapli, ami könnyebb és rugalmasabb, mint a fémből készült. Az így készült munkacipőknél nagyobb hely van biztosítva a lábujjaknak anélkül, hogy rontana a cipő külső megjelenésén.

A kapli 35%-al vékonyabb a piacon szokásoshoz képest, de így is megfelel az európai (EN 20345), a kanadai (CSA) és az amerikai (ANSI) teszteknek. A munkacipő egy különleges védőcsíkkal van felszerelve, aminek köszönhetően csökkenthető a lábujjakra gyakorolt ​​fájdalmas nyomás. Így mivel nincs nyomás, ezáltal nincs fájdalom sem.

 

 

6. Sticking - talpfelület a legjobb tapadás és biztonság eléréséért, amivel kiváló csúszásállóságot biztosít

A Stick talp extra tapadást és kiváló csúszásállóságot biztosít a lépés közbeni hajlítás során a professzionális hajócipőkre jellemző talp kialakításnak köszönhetően. Ez a megoldás számos előnnyel jár. Egyrészt a lapos külső talp kialakítás lehetővé teszi, hogy a cipő érzékeny és „kényes” padlón is használható legyen, mert nem karcol és nem hagy nyomot sem. Másrészt a talpon és a sarkon elhelyezett mintázat pedig extra tapadást és csúszásállóságot tesznek lehetővé a folyadékkal borított felületeken is. 

 

 

7. All Terrain – biztosítja a kiváló tapadást a különböző típusú felületeken

Az All Terrain Sole külsőtalp kiváló tapadást biztosít a különböző típusú talajokon: olvadt, havas, sáros, kavicsos talajon. A mintázat úgy lett kialakítva, hogy könnyebben öntisztulhassanak a ráragadt különböző anyagoktól (sár, hó stb.). A talp középső része szélesebb, a sarka magasabb, így biztonságosabban mehetünk lépcsőn felfelé, járhatunk köves talajon vagy domború felületeken.

 

 

8. H2stOp – teljes vízállóságot biztosít

Ez a technológia teljes vízállóságot biztosít olyan környezetben, ahol a víz jelenléte állandó. Kialakításának köszönhetően nem gyűlik össze a víz a cipőben, így elkerülve a lábbeli súlyának a növekedését. Emellett biztosítja a kényelmes hőmérsékletet is a lábank.

 

Ezek a csúcstechnológiák és saját szabadalmak teszik lehetővé, hogy egy Base prémium munkacipő kielégítse a különböző piaci igényeket egyben. A márkáról bővebben a weboldalunkon olvashat, ahol termék újdonságokért és ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy nézzen szét webshopunkban!