Ezért ilyen kimagaslóan jók a Base munkavédelmi cipők

A Base Protection egy dél-olaszországi központtal rendelkező vállalat, amely prémium munkavédelmi lábbeliket gyárt kizárólag csak Europában. Magas minőség, kiemelkedő és színvonalas kutatás-fejlesztés, valamint hatékony gyártás jellemzi, azaz minden, ami ma egy modern vállalkozást jellemez.

A 2020 márciusában az ír Portwest multinacionális cég által megvásárolt lábbeligyártó egy modern, de családias környezetben fekszik a tengerpart mellett. Ideális környezet nemcsak a pihenésre, hanem a vevői igényeket a legmagasabb szinten kiszolgáló kiváló munkavédelmi papucsok, szandálok, cipők, bakancsok és csizmák tervezésére és gyártására is.

Azonban ahhoz, hogy ez magas színvonal létrejöjjön számos területnek (fejlesztés, gyártás, minőségellenőrzés stb.) kiválóan kell működnie és összhangban is kell lennie egymással.

 

Az állandó innováció kulcsa a folyamatos és céltudatos kutatás-fejlesztés

Ennek a magas minőségi színvonalnak az egyik kulcsa folyamatos a kutatás-fejlesztés. A Base Protection márka megszületése óta nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre. A cél az, hogy egy munkavédelmi lábbeli a biztonságon túl, további előnyöket is nyújtson (pl. kényelem, higiénia stb.) viselőjének.

A cégen belül egy nagyszámú csapat dolgozik nap mint nap, a kényelmes, biztonságos és a vevői igényeket maximálisan kielégítő lábbelik létrehozásában. Ennek is köszönhető a több mint egy tucat egyedi csúcstechnológia és saját szabadalom birtoklása. Ezek a fejlesztések nem egyszer jelentősen meghaladják a piacon aktuálisan elérhető technológiai eljárásokat.

Ilyen egyedi szabadalom az i-Daptive forradalmian új technológiája is, aminek lényege, hogy a cipő folyamatosan alkalmazkodik a láb mozgásához és a talaj egyenetlen felületéhez, ezáltal nagyfokú kényelmet biztosít viselőjének. Ennek fejlesztése egy összetett folyamat volt, aminek kifejlesztéshez olyan technológiát is felhasználtak, mint egyes látványos hollywoodi filmeknél is alkalmaznak: 3D-s képalkotás és feldolgozás, modellezés.

 kutatás-fejlesztésnél rendkívül fontos tényező az idő, azaz a gyorsaság. A Base ahhoz, hogy a piacon elsőként jelenjen meg egyes -sok esetben forradalmi- újításaival mindent „házon belül” old meg. Minden egyes gyártási műveletet és folyamatot, tesztelést, módosítást a helyszínen képesek egyedi gyártásban elvégezni. Ehhez rendelkeznek minden olyan eszközzel (pl. 3D nyomtató) és berendezéssel, ami ezt roppant gyorsan lehetővé teszi.

A Base lábbeliknél fontos szempont a modern dizájn, az aktuális trendekhez, igényekhez igazodó megjelenés. Ehhez a hagyományos anyagoktól (pl. bőr) mellett a legmodernebb alapanyagokat is felhasználják, amit ötvöznek a hagyományosan közkedvelt és világhírű olasz divat elvekkel. Ennek köszönhetően a lábbelik többségét meg sem lehet különböztetni egy divatos utcai vagy sportcipőtől.

Ez a rendkívül komoly felkészültség és átgondolt tervezési-fejlesztési folyamat garantálja, hogy bármilyen ötlet a tervezőasztaltól rövid idő alatt megvalósuljon és adott esetben a piacra kerüljön. Természetesen ahhoz, hogy egy mintadarab gyártásba kerüljön számos szigorú tesztelésen és minőségi próbán kell átesnie, és meg ekkor sem biztos a siker. Azért, hogy a lehető legjobb lábbelik kerüljenek a vásárlókhoz, előtte még át kell esniük egy végső jóváhagyáson. Ezt egy olyan bizottság végzi, amelyet a különböző területek vezetőiből delegáltak, és a jóváhagyáshoz egyöntetű döntés szükséges.

Így garantált, hogy csak a legjobb és a felhasználói elvárásoknak legmegfelelőbb lábbelik kerüljenek a piacra.

 

A gyártás rendkívül hatékony és ésszerű szervezése

A mai globalizált világunkban a vállalatok többsége a Távol-Keleten, többnyire Kínában gyártatja termékeit. Ennek egyik hátránya, hogy az elvárt, konstans minőségű gyártásra kevés ráhatásuk van. 

Azzal, hogy a Base csak Európában gyártat, ezt a lehetséges hibát is kiküszöböli. Emellett ez a lehetőség azt is biztosítja, hogy lerövidüljön a szállítási határidő, ami a mai vásárlói igényeknél fontos szempont.

A gyártás egy része a dél-olaszországi városban (Barletta) történik, a másik része a tenger túloldalán fekvő Albániában. Itt az egyes lábbeli elemek összeillesztése történik. A két helyszín közötti árumozgatást kompok végzik.

Az alapanyagok nagy része Olaszországból származnak, leginkább a központnak helyett adó városból, illetve környékéről. A fennmaradó kisebb hányad a világ számos más helyéről (pl. Chile) érkezik, ahol az elvárt magas minőséget tudják biztosítani. A beérkező nyersanyagok minden esetben egy roppant alapos és szigorú ellenőrzésen esnek át az olaszországi központban. Csak akkor kerülhetnek gyártásba, a cég által megszabott előírásoknak, minőségi követelményeknek megfelelnek.

Például az egyes Base lábbelikhez felhasznált bőrök speciális gépi és ember által elvégzett vizsgálaton esnek át (vastagság, szín, szakítószilárdság, felületi hibák stb.) és csak azokat lehet a későbbiekben felhasználni, amelyek minden előírt elvárásnak megfelelnek. A gyártásnál az egyes munkafolyamatokban megtaláljuk a legmodernebb gépsorokat és a magasan képzett emberi munkát is.

A raktárban több tízezer pár Base lábbeli található, amit a fejlett logisztikai rendszernek és a tapasztalt személyzetnek köszönhetően gyorsan útra indítható a megrendelő felé.

 

Minőség, minőség, minőség - a prémium minőséget csak így lehet garantálni!

A folyamatos kutatás-fejlesztés és modern gyártási rendszer mellett roppant fontos az magas elvárási szintnek megfelelő minőségellenőrzés biztosítása is. Ez garantálja azt, hogy csak kiváló termék kerüljön ki a vásárlókhoz.

Base ezt egy alapos és minden részletre kiterjedő ellenőrzési rendszerrel garantálja. A vizsgálatok típustól függően minden egyes részét érintik a lábbeliknek. Külön tesztelik a talpat, a felsőrészt vagy a kaplit (orrmerevítőt). A vizsgálatok igen szerteágazóak és érintik a tartósságtól kezdve az elektromos áramvezető képességen át a vízállóképességet. Egy igen fontos szempont, hogy egy ellenőrzés alkalmával a lábbelinek a különböző szabványok és egyéb előírások által megadott értékek többszörösének kell megfelelniük.

Ezzel az összetett és alapos minőségbiztosítási rendszerrel biztosítják azt, hogy nemcsak kimagaslóan kényelmes, de rendkívül tartós termékhez jut a vásárló. Természetesen ezek a vizsgálatok már a tervezőasztalról lekerült és legyártott mintadarabokra is vonatkoznak. Ez garantálja, hogy a gyártásba már csak tökéletes lábbelik kerüljenek.

A mai vevői igényeknek csak azok a márkák tudnak megfelelni, melyek a vásárlót teszik a központba, és a munkafolyamataikat is ennek megfelelően építik fel. Ilyen a Base Protection, amely a kor elvárásainak megfelelő modern megjelenésű, prémium minőségű kényelemes lábbeliket készít.

 

A márkáról bővebben a weboldalunkon olvashatsz, ahol termék újdonságokért és ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre, vagy nézz szét webshopunkban!