Mit jelent a munkaruházatban a „vegán” szó?

Az elmúlt pár évben erősödött fel a kereslet az olyan termékek iránt, amelyek szem előtt tartják a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot, vagy amelyek előállításánál nem használnak állati eredetű anyagokat. Ezzel kapcsolatban rengeteg tanúsítvány, minősítés és megnevezés létezik, amiket nem árt ismerni. Ez azért is fontos, mert várhatóan egyre több ilyen áruval fogunk találkozni a boltok polcain.

A ruházatoknál általánosságban (nem csak a munkaruházatnál) elmondható, hogy számos jelölés vonatkozik arra, hogy milyen mértékben környezetbarát egy alapanyag, vagy arra, hogy milyen körülmények között készült. Azonban már találunk olyat is, ami mind a kettőt figyelembe veszi. Viszont meg kell azt is említeni, hogy sok esetben nincs megfelelő jogszabály arra, hogy milyen jelölést milyen feltételekkel használhat egy gyártó cég. Sajnos ez sokszor visszaélésekhez és csalásokhoz vezet. Ezért az óvatosság és a tájékozódás mindenképpen ajánlott.

Az eligazodást segítheti a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), ami egy külön adatbázist is készített a termékeken szereplő címkékről. Így egy potenciális vásárló is megismerheti, hogy melyik jelölés mit takar pontosan.

 

Portwest állatbarát termékek – 100% vegán

A környezeti és vásárlói igények változásaira természetesen a cégek egyre inkább reagálnak. Így van ezzel a munkaruházati termékeket gyártó vállalat is, a Portwest. A vállalat különösen nagy hangsúlyt fektet a folyamatos termékfejlesztésre, ezzel biztosítva, hogy a vásárlói igények és a legújabb innovációk minél gyorsabban megjelenjenek termékeikben.

A márka ebbe az erősödő trendbe illeszkedve hozta létre a saját vegánbarát lábbeli modelljeit. A technológia lényege, hogy állati eredetű alapanyagok és termékek használata helyett, egy kiváló minőségű mikroszálat használ, ami vízálló és emellett még gépben is mosható. Ez remek választás azok számára, akik olyan iparágakban dolgoznak, mint az élelmiszer, a vendéglátás vagy az egészségügy.

 

Portwest vegánbarát védőlábbelik

Az ezzel a technikával készült termékek választéka igen széles. Megtaláljuk köztük a klasszikus kialakítású munkacipőket, amelyek acél orrmerevítő védelemmel, vízálló felsőrésszel (megakadályozza a víz behatolását), energiaelnyelő sarokkal rendelkeznek. Amellett, hogy antisztatikusak, még gépben is moshatók (30 C0). 

 

Elmaradhatatlan részét képezi az árukínálatnak a védőbakancs is, ami az előbb felsorolt tulajdonságok mellett, akár még csúszásmentes, és öntisztitó talppal is rendelkezik.

Elérhető kínálat részét képezik a védőklumpák is, amelyek a korábban már felsorolt jellemzők túlnyomó részével készül.

 

Végül pedig vásárolhatók védőszandálok is.

 

A Portwest márkáról bővebben a weboldalunkon olvashat, ahol termék újdonságokért és ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy nézzen szét webshopunkban!