Base Dry’n Air Scan&Fit talpbetétek a személyre szabott kényelemért

A Base munkavédelmi lábbelik kiemelkedő kényelmet, biztonságot és higiéniát biztosítanak az egész napos munkavégzés során. Ehhez a teljesítményhez nagymértékben hozzájárulnak a cég által kifejlesztett talpbetétek. Most egy új technológiának köszönhetően mindenki a saját igényeinek legmegfelelőbbet választhatja ki.

 

Base scanner - az iparági újdonság

Ez a Base Protection által kifejlesztett új megoldás a Scan&Fit scanner, amely segíthet a lábunknak a legideálisabb lábbeli és talpbetét kiválasztásában. Ez egy speciális szkenner, ami – anatómiai értelemben - a lábról készít felvételeket, és állítja elő a pontos 3 dimenziós (3D) modellképét. Segítségével az ideális védőlábbelit, valamint a láb boltozatnak legmegfelelőbb talpbetétet ajánlja a viselőjének. Ezek alapján már bárki könnyedén kitudja választani magának a legjobb kombinációt.

 

Base Dry'n Air Scan&Fit talpbetétek

Minden egyes Dry’n Air Scan&Fit Omnia és Record talpbetét a Base Protection által szabadalmaztatott Dry’n Air technológiával készül, amely a speciálisan kialakított csatorna és lyuk rendszerrel garantálja a cipő belsejében a levegő keringését. Ennek eredményeképpen állandóan frissen és szárazon tartja a lábat.

 

Mind az Omina, mind pedig a Record anatómiai és tehermentesítő talpbetétek 3 különféle típusú talpív alátámasztással készülnek (alacsony, közepes és magas).

 

   

Jellemző rájuk, hogy a párnázott rész a saroknál van, amely így csökkenti a ránehezedő nyomást. A tehermentesítő terület a sarok közepénél helyezkedik el, ami így hozzájárul az esetleges gyulladások megelőzéséhez. A felhasznált anyagok folyamatosan elvezetik az elektromos töltést a földbe, ezáltal kompatibilisek az összes Base ESD lábbeli modellhez.

Minden talpbetét kezelve van egy antibakteriális és szagtalanító kezeléssel (HeiQ Pure SPQR) is. 

A személyreszabott kényelmet mindkét esetben egy úgynevezett „Double Softness” technológiával biztosítják, aminél a talpbetét felszíne tökéletesen alkalmazkodik a talp íveihez. Ez azt jelenti, hogy a felső réteg közvetlen kapcsolatban van a talppal, annak formája alapján illeszkedik ahhoz, és alakját a későbbiekben is megtartja (memória hatású), így csökkentve a talpra nehezedő nyomást. A betét alsó részén pedig nagy sűrűségű réteget alkalmaznak, ami középpontban tartja a sarkot és stabilizálja a lábat. Emellett a lábfej boltozatnak megfelelő alátámasztást is biztosít (alacsony, közepes, magas). Mindezek eredményeképpen olyanná teszi a lábbeli viselőjének a lépteit, mintha egy puha szőnyegen járna.

A szövet felszínén használt cérnák ezüst szálakat is tartalmaznak, aminek köszönhetően:

- mikrobaellenes és szagtalanító tulajdonsággal rendelkeznek,

- a cipőben lévő hő elosztása és a hőmérséklet állandó,

- antisztatikus, aminek köszönhetően semlegesíti a testen felhalmozódó zavaró elektrosztatikus töltéseket,

- és ellenáll mosásnak és kopásnak.

A Base Protection által kínált Dry’n Air Scan&Fit Omnia és Record talpbetétek az EU 2017/745 rendelet alapján 1. osztályú orvosi eszköznek számítanak. Emellett megfelelnek az EN ISO 20345:2011 és a EU 425 2016 szabványoknak. CE tanúsítással is rendelkeznek.